Jesse Dayton (US)

Jesse Dayton (US)

Jesse Dayton er så nære hardcore outlaw country som det er mulig å komme i disse dager. Han har spilt med Johnny Cash, Ray Price, Willie Nelson, Johnny Bush og Glen Campbell. Han har skrevet musikk for skrekkfilmer og turnert hele USA som gitarist i det legendariske punkbandet X. Gå for all del ikke glipp av Dayton når han returnerer til Skandinavia sommeren 2020 – nærmere bestemt Vinstra første uken i juli!

Jesse Dayton er født og oppvokst i countryens land – på grensen mellom Texas og Louisiana. Han startet sin musikalske karriere allerede som femtenåring da han spilte Telecaster gitar med «de voksne» i diverse zydeco band og honkytonkband i Louisiana og Texas. Som mindreårig snek han seg inn på nattklubber for å spille konserter med blueslegenden Little Mack Minor, helt frem til han ble oppdaget av hitprodusenten Huey P. Meaux. Mr. Meaux spurte om Dayton ville spille inn album med zydeco-stjernen Rockin Dopsey – og slik startet eventyret.

Som ung voksen fyller Dayton klubber og teatere over hele Texas sammen med sin trio. Han spiller inn sitt første soloalbum «Raisin’ Cain» med gjesteartister som Doug Sahm, Flaco Jiminez og Johnny Gimble – albumet seilet inn på førsteplassen på Americana Radio Charts. Jesse turnerer så verden rundt som support for punklegendene Social Distortion, The Supersuckers og X. Han blir så spurt om han vil spille gitar på The Supersuckers bestselgende album «Must’ve Been High». Da han gjorde en pressetur til Nashville ser Waylon Jennings han (Dayton) på et tv-show og kontakter han for å spørre om han vil spille gitar på Jennings album «Right For The Time». Dayton dropper flyturen tilbake til Austin og beveger seg heller bort til Woodland Studios og banker på døra. Johnny Cash åpner døra og sier «we’ve been waiting for you”. Dette leder til at Dayton spiller gitar på album og filmer med Cash, Ray Price, Willie Nelson, Johnny Bush og Glen Campbell.

Og den kule historien stopper ikke der. Dayton har også blitt håndplukket av horror-regissør/rockstar Rob Zombie til å skrive soundtracket for flere av hans filmer (blant annet Halloween 2 og The Devils Rejects). Dayton har i skrivende stund over 50 låter skrevet for film og tv.

Jesse Dayton er en favoritt blant de nye Americana-lytterne, og scorer også høyt hos de som foretrekker alternativ rock og punk. De som digger Dayton sin musikk – de virkelig digger den. Her snakker vi outlaw country twang, akustiske perler og myyyye bra gitar! Det er bare å glede seg til sommeren.

Kjøp billett

Oppdag mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere