Frode Haarstad

Frode Haarstad

Trubadur Frode Haarstad, eller Frode Haarstad som han heter i det daglige, er trubadur, entertainer, kirkesanger og cowboy. En vaskekete Oppdaling med amerikansk gitar og egen bil.

 

Frode har uttalt at han blir så stolt når han kan synge 50 år gamle sanger som handler om seg selv.  «Det er ganske rart at de der amerikanerne visste hvordan jeg kom til å bli lenge før jeg ble født – og jeg ble født i Oppdal!»  Sånn er det gjerne med gode, gamle countrysanger.  De handler om folk og tanker folk gjør seg når de bare tar seg tid til det.  Tankesprang og betraktninger kommer ofte mer eller mindre av seg selv i en slik sammenheng. Det finnes også helt splitter nye sanger som handler om folk, selv om det gjerne er litt lenger imellom nå enn det var i «gullalderen».  Vi må nevne musikalske forbilder og artister som Johnny Cash, Kris Kristofferson, Willie Nelson, Merle Haggard, Waylon Jennings, Kenny Rogers, Gram Parsons, Bobby Bare og naturligvis far selv; Hank Williams, når vi er inne på det temaet.  Elvis skal også ha sin del av æren for at fine sanger har blitt til udødelige klassikere. 

Det vokser også til nye skudd på det gode treet, og har du ikke hørt om Cody Jinks, Sturgill Simpson, Joe Pug, John Moreland og fremfor alt, Jason Isbell, så har du sjansen nå.  Alt pakket inn i historier om anledningen byr seg, eller rett og slett til dans, fest og moro. Vi har også helter som har gitt oss mye medmenneskelighet og livsskildringer, som f.eks Bruce Springsteen, Steve Earle, Guy Clark, John Prine og Townes van Zandt, samt noen rockerebeller som stort sett bare er med på fest og moro;  David Allen Coe, Steve Goodman, Hayes Carll, Rodney Carrington, Bon Jovi,  med flere.  Frode har alle disse med seg når han entrer scenen, og det skal leveres låter som treffer alle tilstedeværende countryhjerter. 

Frode hevder også at han ikke er særlig språkmektig, men at han likevel behersker sine to språk ganske godt. Morsmålet er oppdaling, mens han i seksårsalderen villig lot seg fascinere av filmer som Smokey& the Bandit, Convoy og alle de der.  Om det var det som førte til «rollen» i Børning 2 er uvisst, men det satte uansett sine spor i både klesstil og aksent.

Det må ligge en viss musikalsk verdi i musikalsk underholdning.  Det er, tross alt, en arv som skal ivaretas fra folk som har «gitt en del av seg selv». Man kan ikke bare lese slikt ut av en perm. Innlevelse og kjærlighet til musikken er det du betaler for – fest får du med på kjøpet.

Kjøp billett

Oppdag mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere