Dylan Earl (US)

Dylan Earl

Vår gode venn fra Arkansas, Dylan Earl, kommer endelig tilbake til Skandinavia for en sommerturné!

I Ozark-fjellene i Arkansas er det en livsviktig musikkscene, og i spissen for den finner du Dylan Earl som ga ut sitt andre album»Squirrel in the Garden» på Rootsy Music-etiketten over hele Europa.

På «Squirrel in the Garden» får vi ti nye låter, alle unntatt én skrevet av Dylan Earl selv. Og om du vil kalle det country eller americana er en smakssak, men at det handler om ekte amerikansk musikk er hevet over enhver tvil. Dylan er inspirert av alt fra tradisjonell country- og sørstatsrock til hardrock, og under sine endeløse turneer i Midtvesten møter han sitt publikum på honkytonks og barer. Sangene er testet og finpusset der, og Dylan Earl har vokst enormt som artist og sanger opp gjennom årene.

Ifølge Earl er utvanningen av landet med masseprodusert «bridge-country» og pop-country en trussel mot sjelen og tradisjonen til det amerikanske landet. Fra det aspektet er hele albumet en motstandsbevegelse. Han vil ta tilbake landet, men ikke gjenskape det gamle. Heller pleie den, gi den nytt blod. Han har kanskje en stor Stetson-hatt og en fancy bart, og hans smekte baryton kan lett lure en til å tro at dette er en supertradisjonist fra det dypeste sør. Men dette er musikk som er høyst relevant i dag.

Dylan Earl ble født i Lake Charles, Louisiana. En vaskbar Cajun i hjerte og sjel, og med morens Texasrøtter innebygd i hans DNA. Etter de to fatale orkanene Katrina og Rita ble Dylan og familien tvunget til å starte på nytt, og i dag er Ozark-fjellene i Arkansas blitt hans hjem.

Velkommen tilbake til Europa, Dylan Earl!

Oppdag mer om artisten her